Valea cu Pești, o locație unică în România

Valea cu Pești din România

Unicitatea este dată și de multitudinea de facilități create în mijlocul naturii, ideale pentru vacanțe de vis, team-building-uri, seminarii și conferințe, evenimente – piscină interioară, saună, jacuzzi, bowling, biliard, ping-pong, teren de tenis, organizarea de drumeții montane sau plimbări cu barca pe lacul Vidraru.

Transfăgărăsanul, cea mai înaltă șosea din România, construită între anii 1970 – 1974, este situată la 2055 m altitudine și străpunge creasta Munților Făgăraș printr-un tunel lung de 850m.

Cetatea Poienari, situată la 12 km de Hotelul Valea cu Pești, a fost fortificată de Vlad Tepeș în secolul XV și se află în vârful Muntelui Cetățuia, la o altitudine de 850 m, protejată de pante abrupte. Pentru a ajunge la cetate, “cuib de vulturi al vitejilor de demult”, se urcă 1480 de trepte din beton, care șerpuiesc printr-o pădure deasă de fag.

Barajul Vidraru, situat la 7 km de Hotelul Valea cu Pești, este o construcție gigantică, primul din țară de acest gen, al șaselea în Europa și al nouălea în lume ca înălțime (165 m) la momentul inaugurării, care formează Lacul Vidraru, cu o suprafață de aproape 900 de hectare.

Surse oficiale: ISSUU. Articol relatat de portalul ProudToBeRomanian.