FELICITĂRI! România, argint în Turcia, astăzi! “Ne-au spus că dacă nu vrem, nu trebuie să concurăm”

În aceste zile, în Turcia, la Trabzon se desfășoară cea de a 16-a ediţie a Gimnaziadei, echivalentul Universiadei în mediul preuniversitar. România participă în premieră la această competiție iar astăzi a câștigat două medalii în cadrul concursului feminin de gimnastică artistică. Pentru tinerele noastre sportive, cu vârste de până la 16 ani, nu a fost uşor să iasă din satul olimpic şi să se deplaseze la sala de concurs, în condiţiile agitaţiei din Turcia.

Chiar dacă Ankara este la aproape 600 de kilometri distanţă, ecourile şi teama au ajuns uşor până la oraşul situat pe malul Mării Negre. ”Nu ne-a fost chiar uşor. Au zis că dacă nu vrem, nu trebuie să concurăm. Putem rămâne în satul olimpic. Au tot transmis mesaje prin difuzoare până la 3 dimineaţa, apoi la 3:30 s-au rugat şi s-a făcut liniste. Dar e destul de pustiu pe stradă”, spune antrenorul echipei de gimnastică, Cristian Moldovan citat de prosport.ro.

gimnaziada-argint-gimnastica-echipe
    

Cu toate acestea, fetele şi-au înfruntat temerile, au ajuns la sală şi au cucerit două medalii. Argint în concursul pe echipe şi bronz la individual compus. În componenţa Carmen Glăvan, Larisa Holbură, Teodora Crişan, Anda Butuc, Adela Ghiciuc, echipa tricoloră a acumulat 160.700 puncte, fiind depăşită de Brazilia, 163.900.

Locul trei a fost ocupat de Turcia. Medalia de bronz i-a revenit Teodorei Ioana Crişan (Cetate Deva), la individual compus, cu 53.356. Primele două locuri au fost ocupate de braziliencele Fabiane Valentin şi Thais Fidelis. Mâine sunt programate finalele pe aparate, cu noi şanse de medalii pentru România.

Sursa