Acesta este cel mai FRUMOS sat din România! Vezi 7 poze extraordinare cu case încondeiate:

Locuitorii unui sat din România s-au gândit că pot tră mai fericți în case „încondeiate”. Astfel că și-au „prelucrat” artistic și tradițional casele iar turiștii sun pur și simplu înnebuniți de cum arată.

Comuna turistica Ciocanesti – Bucovina a fost declarata comuna–muzeu prin hotararea Consiliului local nr.39 din 22.12.2004, ca urmare a caracterului sau unitar si unic în tara si în lume prin motivele nationale traditionale, sculptate pe fatadele caselor majoritatii gospodarilor .

Recunoscuta si cautata atat de turistii români cât si de cei din strainatate, se identifica ca o oaza de frumusete traditionala în Carpatii Romaniei si chiar în întreaga Europa.

primaria

Conferirea acestui titlu de comuna-muzeu a venit dupa ce zeci si sute de ani aceasta vale frumoasa a Bistritei poleita cu “Aur” a fost cântata in poeme si legende, recunoscuta de scriitori si poeti, îndragita si mult iubita de inaintasii nostri în frunte cu Marii Domnitori si Voievozi, pe care generatia zilelor noastre il respecta considerat fiind pe deplin merit.
13090248_228514680849410_625072139_n
Localitatea Ciocăneşti din judeţul Suceava a fost desemnată câştigătoarea primei ediţii a programului cultural şi turistic Satul cultural al României 2014.
feeecec
Ospitalitatea Ciocanesteana ,parte a ospitalitatii Bucovinene, cu alese traditii în ierarhia primirilor de oaspeti, este recunoscuta de toti cei ce au avut parte de ea cuprinde în primul rând educatia de la parinti, mosi si stramosi, dar si cea primita de la dascalii nostri din toate timpurile dar si din ziua de azi,de la educatori la preot si care tot în mod traditional se pastraza pe cît posibil nealterata ceia ce face ca trecatorul sa se mai întoarca cu drag.

lilili

foto: romania-redescoperita.ro

Pastravul si apa curata, simboluri ale curateniei sufletesti al existentei noastre, ridicate la rang de festivitate nationala prin Festivalul National al Pastravului la Ciocanesti, duc pe mai departe traditia de a pastra curatenia de orice fel a apei, care împreuna cu aerul înseamna si latura de baza a existentei vietii noastre, nu oricum ci asa cum au mostenit-o.

terttr

REWREWEWERWER

Participând la Festivalul National al Obiceiurilor si Traditiilor Populare , veti putea vedea ca traditia se pastreaza si este dusa mai departe de batrânii , tinerii si copii satului .

Sursa